یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آمار سل در ایران به ۱۱ ابتلا در هر صد هزار نفر جمعیت رسیده، اما در دنیا همچنان سل نخستین عامل مرگ بر اثر بیماری‌های عفونی است.

سل نخستین عامل مرگ بر اثر بیماری‌های عفونی در جهان
دکتر پیام طبرسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سل از قدیمی‌ترین بیماری‌های جهان و متاسفانه بیشترین عامل مرگ بر اثر بیماری‌های عفونی در جهان است.

وی افزود: در دوره‌هایی بیماری اچ‌آی‌وی یا کووید عامل اصلی مرگ بر اثر بیماری‌های عفونی در جهان بودند اما پس از مدتی عفونت سل به رتبه اول مرگ بر اثر عفونت‌ بازگشت.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: همچنان سل مرگبارترین بیماری عفونی در جهان است.

وی گفت : چهل سال گذشته میزان ابتلا به سل در کشور بیش از ۱۰۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بود که خوشبختانه امروز با تلاش‌های شبکه نظام سلامت به کمتر از ۱۱ ابتلا در هر صد هزار نفر جمعیت رسیده است.

دکتر طبرسی اضافه کرد: هرچند پیشرفت مناسبی در زمینه کاهش بروز ابتلا به سل در کشور  شاهدیم اما بر اساس پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت باید تا سال۲۰۵۰ سل در جهان ریشه کن شود.

وی افزود: ریشه‌کنی به معنی ابتلای یک نفر به ازای هر یک میلیون نفر است که برای تحقق این هدف مسیر دشواری در پیش است.

دکتر طبرسی با بیان اینکه بیماری سل از طریق تنفس منتقل می‌شود گفت: اگر در یک فضای بسته فردی مبتلا به سل باشد دیگر افراد در آن محل نیز در معرض بیماری هستند که بهترین روش پیشگیری، شناسایی بیماران مبتلا به سل و درمان آنان است.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: پیشگیری از تبدیل سل نهفته به سل فعال نیز از دیگر روش‌های پیشگیری از بروز این بیماری است.

دکتر طبرسی گفت: سرفه طولانی مدت، خلط خونی، کاهش وزن، عرق شبانه و تب و لرز طولانی میتواند نشانه های سل باشد و فرد باید به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: هرچند این علائم ممکن است نشانگر ابتلا به سل نباشد اما مراجعه به هنگام و تشخیص به موقع موجب درمان بیماری سل خواهد شد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: یک چهارم مردم جهان به سل نهفته مبتلا هستند که فقط با آزمایش‌های پزشکی قابل تشخیص است و علائمی ندارد.

وی افزود: تنها ۱۰ درصد این افراد مبتلا به بیماری سل می‌شود و در افراد عادی سل نهفته مخاطره آمیز نیست اما در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند باید درمان انجام شود.

دکتر طبرسی گفت: در صورت درمان به موقع سل تا ۹۰ درصد موفقیت آمیز خواهد بود.

source

توسط mohtavaclick.ir