تولید محتوا
شرکتهای بزرگ صنعت فناوری در تلاشاند تا مزیتهای نرمافزاری انویدیا را از بین ببرند؛ مزیتهایی که به این شرکت برای تسلط بر بازار هوش مصنوعی کمک کردهاند. براساس گزارش رویترز، گروهی متشکل از اینتل، گوگل، آرم، کوالکام، سامسونگ و چند شرکت دیگر مشغول توسعهی «مجموعهنرمافزار متنباز» هستند که گزینهی جدیدی دردسترس توسعهدهندگان هوش مصنوعی قرار میدهد تا به همکاری با انویدیا مجبور نباشند.
بهلطف مجموعهنرمافزار جدید، توسعهدهندگان میتوانند کد مدنظر خود را روی هر دستگاهی با هر نوع تراشه اجرا کنند. گروه یادشده The Unified Acceleration Foundation (یا UXL) نام دارد و به رویترز گفته است که جزئیات فنی پروژهی جدیدش تا نیمهی دوم سال جاری میلادی تکمیل میشود؛ اما فعلاً تاریخ مشخصی برای انتشار نرمافزار جدید اعلام نشده است.
ظاهراً پروژهی گروه UXL شامل استاندارد OneAPI است که اینتل آن را توسعه داده است. استاندارد مذکور پیشنیازهایی مثل اجباریکردن چند زبان خاص برنامهنویسی، پایگاه کد و معماریهای ویژه مثل پلتفرم CUDA انویدیا را از بین میبرد.
ماه گذشته، انویدیا به اولین شرکت تراشهساز دنیا با ارزش بازار بیش از دوتریلیون دلار تبدیل شد. در یک سال اخیر، این شرکت بهلطف هوش مصنوعی رشد انفجاری تجربه کرده و بسیار ثروتمندتر شده است. تیم سبز تراشههای پرقدرتی مثل H100 و H200 دارد که در اکثر دیتاسنترهای هوش مصنوعی استفاده میشوند.
تراشههای H100 و H200 نهتنها گرانقیمت هستند؛ بلکه توسعهدهندگان را به استفاده از معماری CUDA مجبور میکنند. مدیرعامل انویدیا سال گذشته گفت مدل رایانشی CUDA بیش از چهارمیلیون توسعهدهنده دارد.
در لحظهی نگارش این خبر، هیچ تراشهای وجود ندارد که برای تعلیم هوش مصنوعی از تراشههای انویدیا قویتر ظاهر شود؛ اما رقبای تیم سبز با تمام توان مشغول توسعهی پردازندههای جدید هستند.
هدف اولیهی UXL این است که انحصار نرمافزاری انویدیا را درهم بشکند و گزینههای بیشتری پیش روی توسعهدهندگان قرار دهد؛ اما درنهایت سراغ پشتیبانی از سختافزار و کد انویدیا هم خواهد رفت. UXL در تلاش است تا از سایر تراشهسازان و غولهای صنعت رایانش ابری نظیر مایکروسافت و آمازون هم کمک دریافت کند.
source